9. jednání Komise sociální a zdravotní

Orgán
Komise sociální a zdravotní
Číslo jednání
9
Datum jednání
Volební období
2022-2026
Zápis

Přítomni - členové komise: Mgr. Monika Čermáková,   JUDr. Věra Havlíčková, MUDr. Antoine Katra, Peter Mrázek, Mgr. Mahulena Vodárková
Omluveni: ------
Hosté: Mgr. Alena Kopejtková - starostka; p. Pavel Maxa – radní pro sociální oblast

Průběh jednání:

1.  Předsedkyně komise Mgr. Monika Čermáková přivítala všechny přítomné a seznámila přítomné s programem komise a požádala členy komise o odsouhlasení programu komise:
Průběh hlasování:
pro 5
proti 0
zdržel se hlasování 0
Přítomní členové Komise sociální a zdravotní souhlasí se stanoveným programem 9. jednání Komise sociální a zdravotní.

2. Předsedkyně komise Mgr. Monika Čermáková sdělila k bodu 1. Kontrola formálních náležitostí přihlášek k Rekonstrukci jader ordinací pro rok 2024 a 2025:

  • Celkem bylo podáno 8 žádostí o dotaci na rekonstrukci jader ordinací.
  • Ve spolupráci s radním pro sociální oblast panem Pavlem Maxou byla provedena kontrola formálních náležitostí těchto žádostí.
  • Při kontrole formálních náležitostí podaných žádostí nebyly shledány žádné nedostatky.

Následně vyzvala přítomné k diskusi:

  • MUDr. Antoine Katra požádal, vzhledem ke střetu zájmů, z důvodu, že také podal žádost o dotaci na rekonstrukci jádra v jeho ordinaci, o vyjmutí z hlasování –  tato žádost byla Komisí sociální a zdravotní vzata na vědomí.
  • MUDr. Antoine Katra dále sdělil, že po změně právní subjektivity, která v současné době je v řízení, bude znít název jeho zdravotnického zařízení „ORL Katra s.r.o.“ a také po změně právní subjektivity, která je v současné době v řízení, MUDr. Ilony Katrové bude znít název jejího zdravotnického zařízení „Oční Řepy s.r.o.“.

Závěr: Sociální a zdravotní komise provedla kontrolu formálních náležitostí podaných žádostí o dotaci na rekonstrukci jader ordinací pro roky 2024 a 2025, při které nebyly zjištěny žádné nedostatky. Sociální a zdravotní komise souhlasí s předložením žádostí žadatelů - MUDr. Nedělka, s.r.o., MUDr. Pavel Kučera, Ordinace Řepy, s.r.o., MUDr. Antoine Katra, MUDr. Ilona Katrová, Gynmedic GP s.r.o., MUDr. Michaela Muroňová Páchová, Ivan Balaščák, Medrepy, s.r.o.  do jednání RMČ Praha 17.
Průběh hlasování:
pro 4
proti 0
zdržel se hlasování 0

3. Vedoucí sociálního odboru Bc. Jana Císařová informovala přítomné o aktualitách na sociálním odboru:

  • Sociální odbor se stále potýká s personálním podstavem – není obsazené místo kurátora pro dospělé a sociální pracovnice OSPOD.
  • Sociální odbor řeší narůstající problémy v rámci soužití jednotlivých občanů v bytových domech.

4. Předsedkyně komise Mgr. Monika Čermáková informovala přítomné o průběhu realizace DPS v Řepích. Sdělila, že každý týden se kontroluje harmonogram prací a zatím probíhá vše v souladu s tímto harmonogramem prací. Do jednání ZMČ půjde dodatek č. 3, ve kterém budou schvalovány stavební úpravy, které vznikly na základě provozních požadavků.
K tomuto bodu proběhla diskuse:

  • MUDr. Antoine Katra sdělil, že by bylo přínosné, aby informace ohledně výstavby DPS byly pravidelně tištěny ve zpravodaji Řepská sedmnáctka.
  • Starostka Mgr. Alena Kopejtková sdělila, že redaktor časopisu pan Jiří Holub připravuje článek ohledně výstavby DPS do Řepské sedmnáctky.

Závěr: Členové komise berou na vědomí informace o průběhu realizace DPS v Řepích.

5. Různé:

  • Předsedkyně komise Mgr. Čermáková sdělila, že JUDr. Věře Havlíčkové přicházejí různé podněty, na základě jejího článku, který byl uveřejněn ve zpravodaji Řepská sedmnáctka.

6. Na závěr předsedkyně komise Mgr. Monika Čermáková poděkovala všem přítomným za účast a následně jednání ukončila.

Vyhotovil: Bc. Jana Císařová, dne 30.5.2024
Schválila: Mgr. Monika Čermáková, předsedkyně komise, dne 31.5.2024
Ověřil: Peter Mrázek, dne 31.5.2024