7. Řepské sousedské zpívání

Popis

Přijďte si poslechnout čtyři sbory na jednom podiu! Vystoupí sbor Bojan, Endorfín, Řepský sousedský sbor a jako speciální host vystoupí mimořádně P. R. Band se zpěvačkami Jitkou Macháňovou a Vilemínou Marhoulovou.

Pěvecký sbor BOJAN z Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi byl založen jako český sbor již v roce 1862, tedy před více než 160 lety. Ještě za Smetanova života, v roce 1881, BOJAN nastudoval a uvedl Brandýse nad Labem vlastními silami Prodanou nevěstu. Ve 20.stol. se do dějin sboru výrazně zapsal Vilém Černík, který sbor vedl plných 59 let. Na repertoáru byly operní sbory a čtyřhlasé úpravy lidových písní. V roce 1988 jej vystřídal Vojtěch Vančura. Změnou společenského ovzduší sbor začal uvádět i skladby duchovního charakteru. V roce 2018, po třiceti letech sbormistrovství, předal vedení sboru mladší generaci, ale sám stále ve sboru zpívá. Sbor má nyní 20 členů a řídí ho Markéta Tylšarová

Pěvecký sbor ENDORFÍN je parta nadšených amatérských zpěváků nejrůznějších profesí, které spojuje láska k hudbě. Sbor založila v lednu 2022 Magda Marková, ředitelka ZUŠ Harmony s korepetitorem Tomášem Hojdyszem, který je vedoucím klavírního oddělení. V repertoáru sboru jsou lidové písně, filmové a televizní melodie, i klasické sborové skladby.

ŘEPSKÝ SOUSEDSKÝ SBOR tvoří již od roku 2016 skupina amatérských nadšenců, které baví zpívat sobě i jiným. Poslední dobou se snaží vystupovat i jinde než v rodném kraji, což se daří celkem dobře. Přidala se k nim Bára Jakubcová jako asistentka sbormistra Pavla Rabase, který sbor vede od jeho prvopočátku a aranžuje většinu skladeb.

Jako speciální host večera vystoupí zcela mimořádně P.R:Band se zpěvačkami Jitkou Macháňovou a Vilemínou Marhoulovou.

Akce třetích stran
Koncert
Ostatní
Zábava
-
KC Průhon
Kontakt

Socháňova 1220/27
163 00 Praha 6 - Řepy

Cena a informace o vstupenkách

Vstupné dobrovolné